Întotdeauna mi-au plăcut începuturile.  Pentru mine, începuturile au adus mereu cu ele puţină groază, multe întrebări la care nu am întotdeauna răspuns, dar şi mult entuziasm şi, mai presus de toate, sentimentul că încă nu e nimic sigur, nimic bine stabilit şi, deci, nimic pierdut, totul posibil.

Îmi place să spun că în 2012 am trăit mai mult decât am scris. Asta pentru că, deşi am fost puţin prezentă pe blog, simt că am trăit mai mult. Anul care tocmai a trecut a fost un an al marilor întrebări: cine sunt, cine vreau să fiu, ce vreau să fac cu viaţa mea, ce am făcut greşit, ce am făcut bine? Nu am răspunsul la toate, dar am învăţat că nu îl voi avea niciodată pe deplin şi că, deşi cred că l-am găsit, se va schimba în anii ce urmează, o dată cu mine. În 2012 am învăţat că, mai presus de teorii despre planificare, de instrumente şi tehnici de management al oricărui proiect, fie acela chiar şi propria mea persoană, e important să fim mereu pregătiţi pentru schimbare. Să îmbrăţişăm schimbarea, să o iubim, să o înţelegem şi să lucrăm cu ea.

În planul proiectelor la care am lucrat, sfârşitul lui 2012 a adus realizarea tuturor obiectivelor pe care le-am stabilit la înfiinţarea Asociaţiei ASAGRI şi deci ne-a adus şi multe întrebări despre direcţia în care urmează să o luăm. Răspunsul e o nouă strategie, o nouă imagine şi… un nou site, funcţional de astăzi. Despre ce am reuşit în ultimii 2 ani şi despre unde ne îndreptăm puteţi citi aici. Totodată, în 2012 ne-am dat seama încotro vrem să ducem dezvoltarea Asociaţiei Manageri în Dialog, iar în 2013 vom continua să organizăm cursuri de management de proiect, vom lansa un nou curs, de competenţe antreprenoriale şi vom pune la dispoziţia celor interesaţi mai multe materiale care vor fi disponibile online.

Sunt multe lucruri pe care mi le doresc pentru 2013. Dar cel mai mult, îmi doresc să mă uit cu drag la fiecare zi din an. Chiar şi la alea proaste, căci nu-i aşa, ce poveste e aceea fără puţină dramă şi puţin suspans?