Pe 17 aprilie, Asociaţia Manageri în Dialog a împlinit 6 ani. Şi tot luna aceasta, pe 2 aprilie, eu am împlinit 4 ani de când am intrat prima dată pe uşa asociaţiei, la interviul ca să devin membru. Deşi nu am fost parte din povestea ei de la început, mă simt ca o mămică mândră, în prima zi de clasa pregătitoare. Pentru că, într-un fel, acolo e şi ea, dar creşte în fiecare zi şi, cel mai important, mă creşte şi pe mine.

Asociaţia a fost înfiinţată acum 6 ani de Adrian, împreună cu câţiva colegi, ca organizaţie a studenţilor de la Facultatea de Management din ASE şi a avut ca principal scop editarea revistei Manage This, în care am scris şi eu, la începuturile mele în asociaţie. Dar misiunea organizaţiei s-a schimbat, din zona educaţiei prin publicaţii pentru studenţi, în zona educaţiei prin cursuri. Experienţa pe care Adi a început să o acumuleze în domeniul proiectelor cu finanţare europeană s-a concretizat în noiembrie 2009, la doi ani de la înfiinţare, când Asociaţia Manageri în Dialog a câştigat o finanţare în cadrul unui concurs de proiecte de tineret pentru a furniza cursuri gratuite de accesare a fondurilor europene pentru 250 de studenţi din Bucureşti. Pentru mine, a fost prima oară când am văzut cum se organizează un eveniment şi prima oară când m-am panicat în faţa unui videoproiector pe care nu ştiam cum să îl pornesc.

După acel eveniment, ne-am dat seama că asta e direcţia în care vrem să o luăm şi aşa Asociaţia Manageri în Dialog a devenit, din asociaţie a unor studenţi, o organizaţie care îşi propune să facă educaţie în management, antreprenoriat şi finanţări nerambursabile. Astăzi, organizăm cursuri de Management de Proiect  şi Competenţe Antreprenoriale acreditate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, cursuri pe tema finanţărilor europene, a redactării unei cereri de finanţare şi a înfiinţării unei organizaţii. Ne-au trecut pragul peste 700 de persoane, atât la cursurile gratuite pe care le organizăm, cât şi la cele cu taxă, şi încă avem o mulţime de planuri şi de proiecte pe care le vrem implementate.

Însă dincolo de informaţiile astea oficiale, eu am sărbătorit luna aceasta povestea şi lecţiile din spatele a ceea ce se vede: nopţile de redactat cereri de finanţare, bucuria sau dezamăgirea de după fiecare rezultat, fluturii din stomac din dimineaţa primei zile de curs cu o nouă grupă, bucuria de la finalul unui curs, când cineva îmi spune că pleacă cu mai multe informaţii decât a venit şi că timpul petrecut cu noi nu a fost în zadar, orele petrecute făcând şi desfăcând strategii şi obiective, proiectele care ne-au ieşit, cele care au eşuat, cele la care lucrăm.

Aşadar, La Mulţi Ani! Să creştem mari! 🙂