Şcoala de Vară GEOPOLITICS e un eveniment anual realizat de Asociaţia ASAGRI, cu scopul de a reuni tineri pasionaţi de geopolitică şi relaţii internaţionale la o serie de prelegeri, seminare şi discuţii pe o temă de actualitate din sfera relaţiilor internaţionale. Până acum am organizat două ediţii, ultima între 23 iulie şi 2 august 2012, aşadar, încă învăţăm multe şi despre capacitatea noastră organizatorică şi despre aşteptările participanţilor, a invitaţilor, şi despre cum să facem ca evenimentul să aibă cu adevărat impact.

Fără alte introduceri, ce a fost diferit. Sper ca toate astea să fie de folos şi altor organizatori de şcoli de vară şi evenimente de orice alt fel.

1. Tema: În 2011 am abordat problema implicaţiilor geopolitice ale problemei romilor în context european. Anul acesta am ales să discutăm despre evoluţiile geopolitice ale spaţiului islamic. Am avut mai multe aplicaţii anul trecut, fiind o temă mai accesibilă şi mai populară, atât în rândul studenţilor de la relaţii internaţionale, cât şi în rândul celor de la sociologie, economie şi alte specializări. Pe de altă parte, anul acesta am avut tineri mai specializaţi, buni cunoscători ai spaţiului.

2. Locaţia: În 2011 am fost la Râşnov. Anul acesta am rămas în Bucureşti. Anul trecut am oferit cazare, anul acesta nu. La minus, am primit deci mai puţine aplicaţii de la tineri din afara Bucureştiului. La plus, s-au …

Pentru că am scris postul iniţial la invitaţia lui Emil Călinescu, continuarea e aici.