Emil Calinescu va saluta pe toti de pe noul blog al Loredanei. Desi avem tendinta sa exclamam « Zi-le Loredana », de data asta cel care « le va zice » voi fi eu.

Nu stiu cand va programa ea articolul, dar sper sa ma asculte si s-o faca marti. El este scris vineri, la 7 dimineata. Cand eu ma pregatesc sa merg … la Rasnov. Ce loc frumos.

Hai acum sa justific si titlul, nu ? Asadar, anul trecut, in 2011, deja la a II-a facultate, in anul 3 chiar, am decis sa merg la Prima Scoala de Vara. Ceva despre rromi, cica sa ma ajute la doctoratul meu. Ma rog, ajute direct, poate gasesc ceva interesant, dar si indirect, la CV. De ce am ales acea scoala de vara va pot explica. Si pot argumenta serios. De ce am fost selectat aia chiar nu mai pot intelege. Intrebati-o pe Loredana, ea ar putea sa spuna mai multe.

Iar Prima Scoala de Vara are farmecul ei. As putea sa-i gasesc cateva defecte bune(cel mai important defect al ei ramane faptul ca m-a admis pe mine), dar ce rost are ? Defectele alea de fapt au facut farmecul. Sarea si piperul.  Amintirile alea sunt nepretuite si ma fac de fapt sa-mi doresc sa retraiesc acele momente.

Nu, nu voi uita acea scoala de vara si nici pe colegi. Nici pe « boss-i », Adi si Loredana. Nu am cum. Cred in teoria conform careia PRIMA chestie nu se uita. Cel mai mult am tinut la PRIMUL telefon, la primul smartphone. Si cel mai mult o sa tanjesc dupa PRIMA scoala de vara. Ce urmeaza apoi vor fi doar copii nereusite.

Iar acum, astazi, plec din nou Rasnov. Invariabil imi voi aminti de anul trecut.  Oricat de bine va fi organizata si oricat de bine m-as simti , eu tot imi voi aminti cu placere de scoala precedenta de vara. Nostalgic . Prea nostalgic.

Si totusi, ramane o intrebare : oare de ce m-or fi acceptat ?

 

Salutari NOSTALGICE tuturor si felicitari Loredanei pentru noul blog. Iar daca doriti sa va testati dexteritate in ale guest – postingului, va astept cu unul si pe blogul mEU.

 

Ps : Loredana scrie pe blogul meu comparatie intre cele 2 Scoli de vara. De fapt e simplu : anul trecut am fost eu, anul asta n-am mai fost. Restul e CanCan !